01 agosto 2006

Viaje con nosotros si quiere gozar


El meu vol de sortida del Prat cap a Barajas estava previst per les 22h del divendres passat. L’aterratge de l’avió en el que viatjava, però, es va produir a les 23:55h del diumenge. Dos dies després. Gràcies Iberia, us dec una.

Com jo milers de persones (fins a 100.000) s’han vist implicades en el caos aeri propiciat pels treballadors de Terra d’Iberia, els handlings. El motiu de la vaga? “Sospites de perdre els seus llocs de treball”. Gràcies per sospitar home, si creixen les sospites ja vindré jo amb vosaltres a les pistes amb un xaleco groc que tinc al cotxe. Quina barra.

Aquesta vaga il·legal, sense serveis mínims i que ha sumit a un dels aeroports amb més tràfic aeri d’Espanya en el caos, m’avergonyeix. I no és que jo sigui un neoliberal contra sindicalista (encara que dia que passa estic més a prop del nostre estimat Sala i Martín), sinó que no es pot obrar així. I espero que se us caigui el pèl a tots. Perquè a mi, perdre un cap de setmana planejat i molt maco a Madrid no em treu molt la son, tot i que no me la pela, però les persones que estaven de passada per bcn, aquells currants que aixequen el país i que han perdut milers d’euros juntament amb les il·lusions de tot l’any, o aquell malalt que esperava amb il·lusió un pulmó (perquè trossos de fill de puta, no només volem usuaris als avions, sinó òrgans –i no d’església-, cartes, medicines, béns...) no els ha afectat de la mateixa manera.

Quina imatge em donat al món? Doncs de ser una república bananera. I és que no es per menys. L’espectacle deplorable de la terminal B aquests darrers dies (brossa arreu, ferums, cues, crits...) m’ha fet sentir vergonya del meu país.

Per què fan vaga els treballadors de terra d’Iberia? Perquè han perdut la llicència del handling per l’any vinent? Que no tenen firmat un conveni des de l’any passat que en el cas que no els necessitessin les altres companyies els absoribaran i no hi haurà acomiadaments? I ni que els anessin a fotre fora...una vaga, perquè sigui legítima, s’ha d’avisar. Pactar serveis mínims, i més encara si es treballa a l’aeroport, que no es la vaga dels treballadors de Starbucks. A més, les pistes dels aeroports, com bé deia el director del de Sabadell, són sagrades.

En fi, sento haver-me deixat endur per la ràbia, però em dol molt la pobre gent que ha patit de debò aquesta vaga infernal. A vosaltres, els d’Iberia, ja us poden donar bé pel cul. I als directius de la companyia que tenien la barra de dir que els vols des de bcn no eren rentables i van gosar retirar vols (que les altres companyies han agafat como agua de mayo), més encara.

I és que a Iberia no li acaba de sentar bé la privatització.

Àudio: Joaquín el necio (Albert Pla).

2 comentarios:

OvV dijo...

Sovint se'ns encén el rostre i ens palpita de forma desmesurada, quan sentim dir a alguns foranis ens diuen que Àfrica comença als Pirineus. I ben cert és que això és exagerat i desproporcionat. Però amb episodis com el de la vaga il·legal del Prat, tan ben relatada i tan ben farcida de mala llet pel corresponsal Gutiérrez, ens mostren que a vegades aquesta afirmació no està gaire allunyada de la realitat.
Espero que cadascú pagui les responsabilitats que li corresponen. Mà dura pels assaltadors del temple sagrat de les pistes de vols, i pels senyors amb corbata que jeuen a còmodes butacons de pell davant de pantalles planes, que dirigeixen certa companyia aèria espanyola (i espanyolista).
Òscar

Nu dijo...

Parafrasejant a un amic meu, AIXÒ ÉS CAN PIXA!!!