18 octubre 2006

56 minuts de despropòsits

Aquest vespre, després de tornar de fer footing amb el meu amic Price Waterhouse (dic fer footing com podria dir caminar ràpid traient la llengua), he sopat a casa. Al sofà. Al meu sofà esponjós, estimat per les cèlebres migdiades i altres activitats casolanes que he fet en ell. Mentre superava amb escreix el nombre de calories que havia cremat minuts abans (qui es pot resistir a una truita de bolets –gírgoles-, un iogurt amb cereals i un got de suc Granini Multifrutas?), hem decidit amb ma mare veure un curtmetratge d’humor, el que va repartir CiU diumenge passat als quioscos.

I seré sincer: feia temps que no reia tant. Els 56 minuts d’imatges són tant esperpèntiques i surrealistes que enlloc d’ofendre’m per la muntanya de barbaritats que uns ressentits que es pensen que els van fer fora de “casa seva” (Ferrussola dixit), he passat una bona estona. M’estalviaré exposar aquí i ara el missatge del vídeo (els del Tripartit són uns carallots botiflers, el Mas és SuperMas i únic salvador de la pàtria...), que com tothom pot esbrinar, és un resum de les cagades del Tripartit (que n’hi ha hagut) i un missatge clar que només el burgès d’en Mas ens pot salvar. I aniré directament a comentar un parell de fets que m’han cridat especialment l’atenció.

Quan parlen del forat del Carmel i mostren imatges dels afectats, les cares d’aquests estan difuminades per preservar la seva identitat. Fins aquí bé. Però els de carrer Còrsega són tant burros que també tapen els ulls d’un gos de peluix, no sigui que la seva mestressa de 7 anys denunciï al partit (com bé ha fet ja la CCRTV).

Més tard, denuncien que el Tripartit són els culpables de tots els mals històrics del país. I sobta que s’indignin que hi hagi més de 600 escoles amb barracons, encara. Que amb 23 anys de govern no van tenir temps de no deixar cap escola sense barracons? És clar que no! No podien eradicar-los...sinó com haguessin donat calerons a escoles com Aula (Mas) o Sant Peter’s School? (un rialler Pujol ja va dir fa uns anyets que van haver de “fer trampes” per subvencionar aquestes escoles taaaant necessitades).

Però el més pervers del dvd és quan insisteixen cada tres frases que el Tripartit va fotre fora a un partit legítim per governar (sobretot carreguen contra Esquerra) per les ànsies de poder. I què buscava CiU guanyant les eleccions més que poder? Un poder que han posseït durant més de dues dècades.

En definitiva...un reportatge que passarà als anals (per aquí) de la història de la propaganda política (juntament amb firmar les promeses electorals davant un notari, amic suposo).

4 comentarios:

Oscar V dijo...

HE D'ADMETRE QUE NO HE TINGUT ESTÒMAG PER VEURE EL REPORTATGE, PERÒ JA M'IMAGINO L'ESTIL, ELS DISPARATS I TOT EL QUE SE'N DESPRÉN.
PER CERT, EN UN MOMENT SE T'HA ESCAPAT DIR QUE CIU "LA VAN FER FORA" DEL GOVERN GRÀCIES A ERC...AH SI? PERÒ NO ERA UN PARTIT QUE NOMÉS PENSA EN EL NACIONALISME I NO DE LES POLÍTIQUES D'ESQUERRES? LLAVORS VA PACTAR AMB PSC I ICV PER MASSOQUISME? O POTSER ALGÚ S'EQUIVOCAVA? AI NO HO SÉ, HE QUEDAT UNA MICA DESPISTAT. PERQUÈ PER UN MOMENT PENSAVA QUE ANAVES A DONAR A ERC LES GRÀCIES PER FORMAR UN GOVERN D'ESQUERRES ENLLOC DE DONAR LA CLAU ALS CONVERGENTS...M'HAVIA FET UN SALT EL COR. JA ESTIC MILLOR, TRANQUIL. HA ESTAT QUELCOM PASSATGER...
UNA ABRAÇADA
ÒSCAR

Anónimo dijo...

Hola Dani,
Jo també he vist el video, però jo no he rigut tant. Em preocupa molt que la política catalana es vesteixi de yanqui i que la gent els faci el joc.
Ja coneixes quin és el meu vot i veig complicat "l'horitzó pactista", ja que els dos partits "grans" em provoquen bastant desànim (eufemísticament).

Daniel Gutiérrez Abella dijo...

Òscar, trobo que ERC va fer bé fent possible el Tripartit, per bé que després la va cagar reiteradament. Però no crec que se'ls hi hagi d'agrair, no? Tenia l'esperança que prioritzessin la justicia social al nacionalisme. I per sort, així va ser.

I Bàrbara, clar que aquest video és trist. Jo ric perquè trobo una acció desesperada de CiU per trobar vots sota les pedres, però és evident que quelcom falla en la nostra societat quan un partit (i dels serios) fa això. A més, i "sin que sirva de precedentes", diré que es passen molt amb ERC.

En fi, molta sort l'1 de Novembre. a vere si mai et veiem pel Parlament o la Tv.
Pd. Saps que t'assembles a la MArina Llansana?

Anónimo dijo...

Hola Dani!
Al Parlament no sé si mai em veuras, però amb el tema de què surto a les llistes he sortit a algun que altre TN.
Pel que fa a la Marina Llansana...m'ho ha dit altra gent i ja m'agrada, perquè trobo que és una noia molt guapa ;) Ara a veure si tinc un camí semblant al seu, pel que fa al tema laboral...ja veurem, jo de moment treballo pel projecte i ben contenta que estic!
Una abraçada!

PD: Gràcies per reconèixer que es passen amb Esquerra, que per altra banda, no és cap novetat!