21 junio 2006

Ja tenim nou Estatut


Sóc plenament conscient de dues coses:

1. A hores d’ara el títol d’aquesta entrada no és notícia.
2.La gent està fins als c... de sentir a parlar d’Estatut (per tant és massa tard escriure sobre aquest recurrent tema).

Però acceptant d’entrada aquests dos supòsits que juguen contra meu, només m’agradaria fer unes poques valoracions (que com a tal són 100% subjectives).

  • Es pensa ZP que no l’hem “calat” a Catalunya? És a dir, es pensa que qui va participar de manera molt important a que ocupés La Moncloa (és a dir, els catalans/es) no hem vist com li ha fet el llit al pobre Pasqual reunint-se d’amagatotis amb l’engominat convergent? Tant ràpid se li han pujat els fums al “profesor leonés”? On són ara les precioses paraules “el poder no me va a cambiar”? Qui pensa que el recolzarà en els propers comicis?
  • No saben a Can Génova que la participació per aprovar l’Estatut gallec (apadrinat per la mòmia immortal) no va arribar ni al 30%? Clar que ho saben els molt putes. Ara pretenen desprestigiar el procés català apropiant-se no només dels No, sinó també de la gent que es va quedar a casa (millor dit a la platja).
  • Felicito a ERC ja que es va dignar a acceptar la derrota el passat diumenge, fet no gaire corrent en els temps que corren. Però només els felicito per això, ja que la postura metarfòsica que han mantingut durant tot el procés (inventant paraules dignes d’acudits) ha sigut penosa.
  • Finalment, on cony estaven el 50% dels catalans/es diumenge? Tant costa caminar 50 metres per anar a votar? I no em val l’excusa “no estava a favor ni en contra”. Existeix el vot en blanc, el nul, el sí i el no. Suficients. I si realment cap s’adequa al teu pensament...mou-te per canviar les coses. Estic fart del passotisme del personal.

    Poca cosa més. Aquestes són algunes reflexions que he fet a altres hores de la nit, no m’ho tingueu en compte.

    MVP de la jornada: Artur Mas i el seu perenne somriure (més justificat que mai).

2 comentarios:

Oscar V dijo...

Gran (d'ànima i cos) Amic (amb majúscules) Daniel:
M'he sorprés positivament dels teus comentaris referents a l'Estatut (amb "e" d'escapçat). Me'n alegro de veure que surts del discurs oficial socialista, que sense voler, o sense saber que vols, sovint et corre per les venes i corre cap a la teva boca convertint-se en discurs...
Tens raó amb que ja hem "calat" a en ZP.
Però he trobat un error en el teu text. Parles bé d'ERC? És així o m'ho he imaginat? Ha estat sense voler? Crec que es la primera vegada que no critiques als terroristes com tu els dius en to de mofa...
En fi, que celebro les teves reflexions. Són encertades i mesurades. Però almenys ja tenim estatut, per fi. No és el que la majoria voldriem, i encara queda desplegar-lo, però almenys hem fet un passet endavant. Que per petit que sigui...doncs benvingut!
un petó ecosocialista ;-)
Òscar

Nu dijo...

Ai, què vol dir metarfòsica?
Jo vull dir que m'alegro del nou estatut, i és que hi he donat moltes voltes. Tot i no haver-lo recolzat, passaré a fer-lo tant meu com de tots els qui van votar SI. Apa molts petons!