26 junio 2006

Residència Ficus


Avui quan anava en bus (forçat per la prematura mort de la meva femenina moto que tant prometia) a la redacció del Herald Tribune (léase Metro), pel carrer Mallorca, he vist un local a peu de carrer que m’ha cridat l’atenció. Darrera dels vidres hi havia asseguts, com estaquirots, dos ancians que rondaven el segle de vida, i un tercer passava per darrera d’aquests a 2km/h amb l’ajut d’un taca-taca.

Després de pair la trista escena i veure com aquestes persones que van tenir la meva edat, que segurament van fer tantes coses a la vida, estan esperant el dia D (hauria de ser dia M, de mort), he alçat la vista i he llegit: “Residència per a la tercera edat Ficus”.

Per què els propietaris d’aquest centre li posen de nom Ficus? No hi ha altres mots menys cruels (encara que segurament no tant encertats)?

Sortosament el moviment creat per les natges d’una rossa que passava escassa de roba per la vorera m’han fet apartar la vista (i redirigir-la cap a la vida) i oblidar-me de l’escena.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Aix... Recordes aquelles postals de nadal en què al dors es podia llegir "asociación de artistas que pintan con... (i aquí s'hi afegia "con la boca", "con los pies", etc.)". Doncs crec que, després de llegir aquest article, es podria incloure una nova modalitat: "...con el c...". Espero que aquesta crítica constructiva et sigui útil. Jo escric amb els peus, i ja veus que ho faig de puta mare. No t'has d'avergonyir d'utilitzar el teu ojete per crear aquestes obres d'art que publiques per aquí, home!

Per cert, t'han dit mai que sembles un extra de "El espantatiburones"? Ho dic pels morros, clar.

En fi, que escriure aquest mail m'ha tornat a la vida...

Apali, salut!

Oscar V dijo...

No sé qui ets Jay Gatsbi, però no estic d'acord amb tu...el text del nostre amic amb clarianes no està gens malament!
Crec que esta molt ben escrit i encerta de ple, especialment amb "les natges de la rossa"...
Segueix així Daniel, reflexant tant bé la realitat que ens envolta i fent de bocins de cotidianitat, trossets d'art efímera...
Petons!
Òscar

Daniel Gutiérrez Abella dijo...

ei gatsby

Gràcies pel teu comentari, la veritat és que com no escric gaire bé, al meu blog no em contesta ningú (excepte el meu príncep salvador, que porta rastes).

Agraeixo de tot cor la teva “crítica constructiva”, encara que jo pensava que en les critiques s’acostumava a dir a algú en què s’havia fallat i perquè...poder em podràs portar pel bon camí amb un futur comentari teu i il·lustrar-me en el món de les lletres, en el que es veu que ets el rei.

Una abraçada, crack

El teu aprenent.

Per cert, lo de las postals m’ha fet riure. Es veu que ets una persona conyon.

Daniel Gutiérrez Abella dijo...

Pd. Deu ser per la rabieta que suposadament hauria de tenir ara que m'empeny a puntualitzar si som puristes, ho som no puta?) que has escrit un comentari, no pas un mail.

Vinga salut! (camarada?)

Daniel